رونمایی از کتاب العطیة فی تحقیق احکام انواع الاذیة

رونمایی از کتاب العطیه فی تحقیق احکام انواع الاذیه
همزمان با مراسم افتتاحیه مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام، از کتاب العطیة فی تحقیق احکام انواع الاذیة رو نمایی شد.

رونمایی از کتاب العطیة فی تحقیق احکام انواع الاذیة

به گزارش خبرنگار روابط عمومی مدرسه، همزمان با مراسم افتتاحیه مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام، از کتاب العطیة فی تحقیق احکام انواع الاذیة رو نمایی شد.

روز دوشنبه ۲۶ شهریور و در حاشیه آئین نکوداشت آغاز سال تحصیلی جدید و با حضور عضو محترم مجلس خبرگان آیت الله سید محمد مهدی میرباقری از کتاب “العطیة فی تحقیق احکام انواع الاذیة” که محصول کارگروهی بخشی از فضلای مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام در مقطع خارج است رونمایی شد.

این کتاب که به دنبال بررسی فقهی و اجتهادی احکام انواع اذیت می باشد در ضمن سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ با همکاری فضلای دوره پنجم خارج به صورت یک پژوهش گروهی و تحت اشراف استاد معظم حاج آقای غفاری دامت افاضاته پی گرفته شد و در نهایت با قلم فاضل ارجمند حجت الاسلام و المسلمین علی اصغر حائری نگارش گردیده و به زیور طبع آراسته شد.

فضلای ارجمندی که در این پژوهش همکاری داشته اند حجج اسلام آقایان؛ علی اصغر حائری یزدی، سید محسن منافی، سید حسین علوی، مجتبی شفیعی، محمد اشعری فرد، احسان خطیبی، سید محسن شریفی می باشند.

در ذیل ترجمه فارسی مقدمه این کتاب به قلم مدیریت محترم مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام استاد گلی شیردار دام ظله را ملاحظه می نمایید.

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمد لله رب العالمین و صلی الله علی سید الانبیاء محمد و آله الطاهرین و اللعنة الدائمة علی اعدائهم الی یوم الدین

بدون تردید دانش مرتقای فقه و در سایه آن دانش اصول فقه که زمینه های اداره همه شئون انسان را فراهم می‌کند در این برهه از زمان که نظام مقدس جمهوری اسلامی دوران ازدهار و شکوفایی را گذرانده و اکنون در گام دوم به عصر ثمربخشی رسیده است  و تؤتی اکلها کل حین باذن ربها، بیشترین رسالت را در میان منظومه علوم اسلامی و دینی به عهده دارد و در این میان فقیهان، بیش از دیگر عالمانِ دین، مؤاخَذ مواثیق الهی هستند ان لا یقارّوا علی کظة ظالم و لا سغب مظلوم

مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام که به فضل الهی در زمره برترین مراکز و مدارس فقهی حوزه فخیمه قم است و جمعی از فاضلان نخبه حوزوی را با اندیشه مقدس تأمین عقبه فقهی و فقاهتی نظام اسلامی تربیت می کند یکی از برکات گسترده مرجعیت معظم حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی دامت برکاته است که حسب نظر شریف معظم له مسئولیت پرورش مجتهدان مطلق و کارآ را بر عهده دارد.

بخش دروس خارج فقه و اصول این مدرسه، با مدیریت فاضل ارجمند جناب حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمدرضا فاتح دام عزه در سه دوره دو ساله طراحی گردیده است که دو سال نخست به عنوان دوره مقدماتی بیشتر جهت توانمند سازی فضلاء نسبت به مراجعه به متون اصیل فقهی است و دو سال متوسطه دوره تثبیت و تعمیق استنباط و دو ساله اخیر، دوره ای است که فضلاء، پس از تحصیل و تثبیت و تعمیقِ ملکه استنباط در این مرحله، به زمینه های کمتر پرداخته شده فقهی ورود می کنند و از این رهگذر توشه اجتهادی خود را تکمیل نموده و به فعلیت می رسانند. سال تحصیلی 1401-1402 اولین سالی بود که فضلاء بخش خارج وارد دو ساله نهایی گردیدند و پس از بررسی ها و مطالعه های فراوان و مشاوره با شخصیت های برجسته حوزه، بررسی احکام مسئله ایذاء مبتنی بر ادله اجتهادی و دقتهای فقهی ذیل اشراف علمی دانشمند گرانمایه و توانمند حضرت استاد حاج آقای غفاری دام ظله به عنوان موضوع فعالیت فضلاء معرفی گردید.

بحمد الله این کار مشترک علمی با نظارت، اشراف، اصلاح و جهت دهی استاد بزرگوار و تقریر علمی اعضای گروه از افادات و جمعبندی های استاد و بازنگری و توحید تقاریر متعدد و ویراستاری و تعریب متن آن به نتیجه رسید و اکنون به عنوان کتاب – العطیة فی تحقیق احکام انواع الاذیة – به زیور طبع آراسته گردیده است.

اینجانب به شکرانه این توفیق جبهه بندگی بر خاک می سایم و بر خود لازم می دانم مراتب تقدیر و سپاس عمیق خود را به مدیر محترم بخش خارج حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمد رضا فاتح دام عزه  که با حسن تدبیر و نظارت و اشراف مستمر، راهگشای مسیر خطیر علمی برای فضلاء بخش خارج بودند و به محضر استاد ارجمند حجت الاسلام و المسلمین غفاری دامت برکاته که اثر پیش رو از برکات علمی ایشان می باشد و همچنین فضلای ارجمند سال پنجم خارج آقایان حجج اسلام علی اصغر حائری یزدی، سید محسن منافی، سید حسین علوی، مجتبی شفیعی، محمد اشعری فرد، احسان خطیبی، سید محسن شریفی که با تلاش علمی چند ساله و هم افزایی شایسته در ارائه تقریرِ مباحث، کار را به نتیجه رساندند و به خصوص فاضل گرامی جناب حجت الاسلام آقای حائری که زحمت بازنویسی و تعریب متن را بر عهده داشتند و همچنین ویراستار دانشمند جناب حجت الاسلام و المسملین آقای اسلامی و همه برادران و همکاران گرامیم در بخش خارج مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام تقدیم دارم.

تردیدی نیست که توفیق فضلای ارجمند ما در ارائه این اثر، همه از برکات نهاد مبارک مرجعیت است. عنایت و توجه مضاعف مرجع بصیر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی دامت برکاته در ایجاد و توسعه فضای های علمی با امکانات مناسب و اشراف و دستگیری معظم له از جامعه نخبگانی حوزه در مسیر نیل به مستوای اسلام شناسی و اجتهاد همواره افقهای روشنی را بشارت می دهد.

بنده، حسن تدبیر مرجع عالیقدر را ارج می نهم و خدای را بر آن شاکرم و دوام سلامتی و طول عمر با برکت معظم له را از ذات احدیت مسئلت می دارم. همچنین به حضور همه آقازادگان ایشان که با حمایت از فعالیت های علمی و پژوهشی، ما را یاری دادند خاصه جناب آقای دکتر مسعود مکارم و جناب حجت السلام و المسلمین محی الدین مکارم تشکر و تقدیر وافر خود را تقدیم می دارم.

بسیار امیدوارم که این جهد و اجتهاد مورد قبول آن قطب امکان و محور تکوین و ولی عصر و زمان ارواحنا له الفداء قرار گیرد و دعای خیر و نگاه رضایت مولایمان شامل قدم و قلم و علم و عمل ما گردد. بقیة الله خیر لکم ان کنتم مؤمنین.

محمد حسن گلی شیردار | مدیر مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام

گزارش تصویری

پایان مطلب

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

... أَنَّ اَلْمُؤْمِنِينَ اَلْفُقَهَاءَ حُصُونُ اَلْإِسْلاَمِ ...

الکافی، 38/1، بَابُ فَقْدِ الْعُلَمَاء، ح3

فهرست مطالب