عصرانه علمی با موضوع بررسی فقهی رویت هلال با چشم مسلح برگزار شد

نشست بررسی فقهی رویت هلال با چشم مسلح
نشست عصرانه علمی با موضوع بررسی فقهی رویت هلال با چشم مسلح با ارائه حضرات اساتید حجج اسلام و المسلمین سید طاهر غفاری و روح الله شعبانی در تاریخ 8 اسفند 1403 برگزار شد.

عصرانه علمی با موضوع بررسی فقهی رویت هلال با چشم مسلح برگزار شد

به گزارش روابط عمومی مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیه السلام، نشست عصرانه علمی با موضوع بررسی فقهی رویت هلال با چشم مسلح با ارائه حضرات اساتید حجج اسلام و المسلمین سید طاهر غفاری و روح الله شعبانی برگزار شد.

این نشست در تاریخ 8 اسفند 1403 و با همت دفتر عصرانه علمی مدرسه و انجمن دانش‌آموختگان حوزه‌ علمیه امام‌ خمینی ره شعبه‌۲ به کار خود پایان داد.

خلاصه جلسه (تولید شده توسط هوش مصنوعی)

خلاصه نشست علمی درباره رؤیت هلال ماه:

این نشست علمی به بررسی موضوع رؤیت هلال ماه با استفاده از ابزارهای علمی (تلسکوپ) و آثار فقهی آن پرداخت. در این نشست، دو دیدگاه اصلی مطرح شد:

  • دیدگاه اول: رؤیت هلال یک امر تکوینی است و استفاده از ابزارهای علمی برای احراز آن مجاز است. رؤیت هلال تنها یک روش برای تعیین آغاز ماه است و نه هدف اصلی.
  • دیدگاه دوم: رؤیت هلال باید با چشم عادی باشد، زیرا در زمان صدور روایات، استفاده از ابزار مرسوم نبوده. برخی فقها معتقدند که عرف معمولاً رؤیت با چشم عادی را به عنوان ملاک شروع ماه قمری می‌پذیرد.

در نهایت، تاکید شد که رؤیت هلال بیشتر یک روش برای احراز آغاز ماه است و اختلاف نظرها در مورد استفاده از ابزارهای علمی همچنان وجود دارد و نیاز به بررسی بیشتر است. واقعیت هلال و شناخت عرفی از آن، معیار اصلی برای شروع ماه قمری است.

این نشست با هدف آماده‌سازی ذهنی طلاب و علاقه‌مندان برای مواجهه با مسائل فقهی مرتبط با رؤیت هلال در ماه مبارک رمضان برگزار شد.

متن جلسه

صوت جلسه

“بررسی استهلال با چشم مسلح” از عصرانه علمی توسط استاد غفاری و استاد شعبانی

گزارش تصویری

پایان مطلب

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

... أَنَّ اَلْمُؤْمِنِينَ اَلْفُقَهَاءَ حُصُونُ اَلْإِسْلاَمِ ...

الکافی، 38/1، بَابُ فَقْدِ الْعُلَمَاء، ح3

فهرست مطالب